ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΟΥ “ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ” ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ Μ.Μ.Ε

Από την Κέλλυ Φαναριώτη

Κάθε φορά που η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη μεγάλη του κόρη, ένα χαμόγελο ξεπηδά ανάμεσα από τα χείλη του, προσδίδοντας τη μεγάλη αγάπη που της έχει. Ο παπά- Κώστας είναι ένας άνθρωπος απλός και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου και όλοι συμπολίτες του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το έργο του.

Ο μόνος τρόπος για να τον κάνει κανείς σκυθρωπό είναι να του πει για ένα από τα τέσσερα κορίτσια του. Κάτι που τελικά έγινε μετά την τροπή που πήρε η δημοσιοποίηση του ρόλου που αναμενόταν να έχει η Ευρυδίκη και τους υπαινιγμούς του γαλλικού Τύπου για την αδυναμία του Φρανσουά Ολαντ, στο λεγόμενο «ωραίο φύλο».

«Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που προβλήθηκε το θέμα», είπε με παράπονο στην «F» ο ιερέας, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως η ίδια «Le Figaro» που ξεκίνησε το θέμα, ζήτησε συγγνώμη για τη στάση της.

Το «ρεπορτάζ»

Το επίμαχο θέμα που αναστάτωσε τόσο την ίδια την Ευρυδίκη όσο και την οικογένεια της, ανέκυψε την περασμένη Δευτέρα όταν η γαλλική εφημερίδα θέλοντας να καυτηριάσει τις αδυναμίες του κ. Ολάντ, παρέβλεψε ότι υπεισέρχεται σε υπηρεσιακές υποθέσεις ξένου κράτους και προχώρησε σε ανήθικα σχόλια.

Αυτό εξάλλου μαρτυρά και το δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Ολάντ σε καλά χέρια στην Αθήνα», που περιέγραφε την Ελληνίδα αστυνομικό ως «μάλλον πολύ ωραία, ψηλή, ξανθιά, που μιλάει γαλλικά» που με την τοποθέτησή της η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να «ευχαριστήσει» τον κ. Ολάντ για την υποστήριξη του.

«Για την επίσκεψη των 30 ωρών στην Αθήνα, στις 23 Οκτωβρίου, ο Φρανσουά Ολάντ θα φυλάσσεται από την Ευριδίκη Σουλιώτη. Μάλλον πολύ ωραία, ψηλή, ξανθιά, μιλάει γαλλικά, αυτή η αστυνομικός ειδικεύεται στη φύλαξη προσωπικοτήτων στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση την επέλεξε για να «προστατεύσει» τον Γάλλο πρόεδρο κατά τις μετακινήσεις του. Ο τοπικός τύπος εκτιμά ότι πρόκειται για μια χαριτωμένη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα για να ευχαριστήσει τον Φρανσουά Ολάντ για τη φιλία του προς την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ήταν φυσικό, το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων τόσο από γάλλους αναλυτές όσο και από απλούς αναγνώστες της εφημερίδας που κατέκλεισαν το twitter με δεκάδες αρνητικά σχόλια για το σεξιστικό περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Λίγες ώρες αργότερα, η εφημερίδα αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσω Twitter από την Ευρυδίκη Σουλιώτη και από τους αναγνώστες της. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Βουλή με επίσημη ανακοίνωσή της διέψευσε
ότι η εν λόγω αστυνομικός θα είναι στην φρουρά του Προέδρου της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα.

Αγαπά τη μόρφωση

Η 30χρονη αστυνομικός από το Αγρίνιο υπηρετεί στη Διεύθυνση επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. στη ΓΑΔΑ και έχει κατά καιρούς συνοδεύσει αρκετούς ξένους υπουργούς αλλά ποτέ αρχηγούς κρατών.

Οι συνάδελφοί της κάνουν λόγο για μια κοπέλα χαμηλών τόνων που αγαπά πολύ δουλειά της και της αρέσει συνεχώς να μαθαίνει καινούρια πράγματα και να εξελίσσεται. Η ίδια είναι ειδικευμένη στις πολεμικές τέχνες και στο krav maga, μια τεχνική αυτοάμυνας και προστασίας των άλλων που διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης για πολλά διαφορετικά είδη βίας, καθώς και τακτικές ενάντια σε επιθέσεις από έναν ή πολλούς άοπλους ή ένοπλους επιτιθέμενους. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες απέκτησε και το Πλατινένιο Σήμα στην προστασία υψηλών προσώπων (VIP).

Η φιλομάθειά όμως της Ευρυδίκης δεν περιορίζεται στα στενά όρια της αστυνομικής της καριέρας μιας και πρόκειται για ένα κορίτσι που αναζητά συνεχώς νέες μαθησιακές προκλήσεις. Ενδεικτική είναι η αγάπη για τις ξένες γλώσσες που επέδειξε από πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνοντας άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να διευρύνει τους ορίζοντές της και παρακολούθησε μαθήματα ρωσικών ενώ ασχολήθηκε επιστημονικά και με την ψυχολογία.

Άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος επισημαίνουν πως η Ευρυδίκη είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από τον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης χειρίστηκαν το θέμα της συμμετοχής της στην ασφάλεια του Γάλλου προέδρου. Η ίδια μάλιστα αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς της στα social media μιας και είδε μέσα σε λίγες ώρες τις φωτογραφίες της να κάνουν το γύρο ελληνικών και ξένων μέσων.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Freddo” στις 25/10/15

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s