Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΡΤΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ DISNEY

Από την Κέλλυ Φαναριώτη

«Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις», είχε πει κάποτε ο αρχιτέκτονας της αμερικανικής συνείδησης Walt Disney. Αυτό το απόφθεγμα φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση και εν συνεχεία στάση ζωής για την Αλίκη Θεόφιλόπουλος, μια γυναίκα που από πολύ μικρή ηλικία φανταζόταν τον εαυτό της να δουλεύει στο χώρο των κινουμένων σχεδίων. Φαντασία που με σκληρή δουλειά έκανε πραγματικότητα με τη συμμετοχή της σε ορισμένες από τις πιο γνωστές ταινίες της εταιρίας που εδώ και δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο της χαράς των παιδιών.

Στο παλμαρέ της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι περιπέτειες του ημίθεου Ηρακλή – μια ταινία με την οποία ξεκίνησε την καριέρα της- οι μάχες της κινέζας πολεμίστριας Μουλάν αλλά και οι προκλήσεις του προικισμένου Ταρζάν.
Η Αλίκη Θεοφιλόπουλος τα τελευταία είκοσι χρόνια γράφει σενάρια, σκηνοθετεί, ζωγραφίζει και δανείζει τη φωνή της σε κινούμενα σχέδια της Disney ΤV.

 

Η αρχή

Όπως εξομολογείται στη “F”, λάτρευε τα καρτούν από πολύ μικρή ηλικία και ήξερε πως μια μέρα μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δικές της δημιουργίες.

«Παρακολουθούσα με τις ώρες Μπαγκς Μπάνι, Ποπάι και Πήτερ Παν. Μου άρεσε επίσης πολύ να ζωγραφίζω, έκανα εντατικά μαθήματα και αργότερα οι σπουδές μου ήταν στο ίδιο αντικείμενο», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, η αγάπη της για τον μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων ήταν τέτοια που ακόμη και μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, παρακολούθησε ακόμη πιο εξειδικευμένα μαθήματα ζωγραφικής που την έφεραν σαν εκπαιδευόμενη στο κατώφλι μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, της Ντίσνεϊ». Κάπως έτσι ξεκίνησε το δημιουργικό ταξίδι για την κ. Θεοφιλόπουλος, το οποίο κρατά μέχρι σήμερα.
«Το ότι δουλεύω για την Ντίσνεϊ, είναι σίγουρα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και αποτελεί ένα τεράστιο θεμέλιο για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Οι μέντορές μου ήταν σπουδαίοι στο είδος τους και μου έμαθαν πράγματα που εφαρμόζω ακόμη στη δουλειά», τονίζει και προσθέτει: «οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι σήμερα εκεί είναι σαν οικογένειά μου. Πρόκειται για ιδιαίτερα ταλαντούχα παιδιά που είναι παράλληλα και πολύ καλοί άνθρωποι. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που αποτελώ μέρος αυτής της “μαγείας”».
Έμπνευση

Φέτος το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε μετά από οκτώ σεζόν η αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Φινέας και Φερμπ», για την οποία δούλεψε μεταξύ άλλων και η κυρία Θεοφιλόπουλος.

«Ήμουν μια από τους συγγραφείς και στιχουργούς του συγκεκριμένου πρότζεκτ. Πρόκειται για μια σειρά που συνδυάζει την εξυπνάδα και το χιούμορ με την παιδική αθωότητα», υπογραμμίζει.

Τα δύο αδέρφια, ο Φινέας και ο Φερμπ μαζί με το σκύλο τους  Πέρρυ Πλατύποδα.

Έμπνευση για εκείνη αποτελεί η ίδια τη ζωή. Όπως μας λέει, παρατηρεί συνεχώς τον τρόπο που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται, περπατούν και μιλούν. «Πιστεύω πως για να γράφεις παραμύθια και γενικότερα να ασχολείσαι με τα κινούμενα σχέδια, πρέπει να είσαι άριστος μαθητής της ζωής, να παρατηρείς πως ακριβώς αισθάνεσαι και αντιδράς σε διάφορες καταστάσεις που σου συμβαίνουν. Για μένα προσωπικά αυτό αποτελεί το βασικότερο εργαλείο που με βοηθά να πλάσω έναν χαρακτήρα και η ιστορία του να μοιάζει πειστική».
Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία σε μια αρκετά απαιτητική βιομηχανία, η κ. Θεοφιλόπουλος συμβουλεύει τους επίδοξους καρτουνίστες να μη σταματούν να ζωγραφίζουν και να παρατηρούν τη ζωή γύρω τους.

«Ψάξτε για ανθρώπους που σας εμπνέουν ή θαυμάζετε τη δουλειά τους αλλά μην περιμένετε να δουλέψουν εκείνοι για εσάς», τονίζει επισημαίνοντας παράλληλα το όφελος που μπορεί να έχει κάποιος από όλες αυτές τις πληροφορίες αναφορικά με τα κινούμενα σχέδια που υπάρχουν στο διαδίκτυο. «Επωφεληθείτε από αυτές και ποτέ μα ποτέ μην το βάζετε κάτω».

Millieflying.jpg

Η σχέση της με την Ελλάδα

Μπορεί η μητέρα της να είναι από τη Θεσσαλονίκη και ο πατέρας της από την Πάτρα, αλλά η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο της Καλοφόρνια. Δεν μιλά σχεδόν καθόλου ελληνικά, ωστόσο επισκέπτεται αρκετά συχνά την Ελλάδα και λατρεύει τη Σύρο και τη Σαντορίνη.

«Ζω αρκετά μία μακριά αλλά προσπαθώ να έρχομαι στην Ελλάδα όσο πιο πολύ μπορώ. Αγαπώ πολύ αυτή τη χώρα και τους υπέροχους ανθρώπους που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω εκεί».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δουλειά της κ. Θεοφιλόπουλος, επισκεφθείτε την προσωπική της ιστοσελίδα: alikigreeky.com

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Freddo” στις 18/10/15.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s